Lysløypa på Driva

Oppdatert: april 19

Turtype: Ski.

Vanskelighetsgrad: Lett.

Lengde: 1,6 km.

Parkering: Ved Skoresbrua.


Følg med på skisporet.no for opptråkket løyper.


Lysløypa til Drivdalen idrettslag har en flott beliggenhet i furuskogen nede ved elva Driva, i et populært turområde som blir mye brukt både sommer og vinter. Lysløypa starter ved Skoresbrua og går i ei sløyfe sørover skogen til Rishaugen. For de aller minste er det mulig å gå ”lillerunden” på ca 500 m eller ”mellomrunden” på ca 800 m.


• Dersom du ønsker en lengre tur kan du fortsette langs skiløypa mellom Skoresbrua og Gottemsbrua - dette er en rundtur på ca 4 km.

• Når føret tillater det kjøres det også opp skispor på dyrkamarka til boligfeltet på Driva og Drivdalen skole/barnehage, ca 1 km.

• Drivdalen idrettslag arrangerer poengrenn og klubbmesterskap i lysløypa hver vinter, og skitreninger i regi av barneidrettsskolen.


Historie: Lysløypa ble bygd i 1972, og samlet  de første åra hele 180 deltakende drivdalinger. Poengrenn, treningsrenn og skimerkerenn med stor deltakelse førte til bygging av tidtakerbu i 1974. I 2015 ble nytt ”klubbhus” med varmestue, lager, kiosk, tidtakerrom, WC og scooterparkering satt opp.


13 visninger

Kontakter for nettsiden:

Anne Marit Aune           M: 481 99 416     E-post: annemarit@oppdal.com

Jenny Kristin Heggvold M: 970 90 579     E-post: jenny.kristin@drivdalen.no

© 2020