top of page
  • Forfatterens bildeTurgeneralene

Åmotsdalshytta fra Sæterfjellet

Oppdatert: 19. apr. 2020

Selvbetjent turistforeningshytte.

Turtype: Fottur/skitur

Vanskelighetsgrad: Krevende

Lengde: 21 km en vei. 5- 7 timer.

Parkering: Kjør av fra E6 ved skilting mot Minera, ca 17 km sør for Oppdal sentrum, følg skilting mot Sæterfjellet. Parker på parkeringsplassen ved avlsstasjon for fjellrev.


Foto: Ukjent, ut.no


Fra Sæterfjellet i Drivdalen tar det fra 5 til 7 timer å gå til Åmotsdalshytta. Turen går i lett og vakkert terreng. Siste del av turen går langs Åmotselva. Denne ruta er er ikke merket, ta med kart! Du kan skrive ut kart fra Norgeskart.


Åmotdalshytta ligger ytterst i Åmotsdalen ved Åmotsvatnet, like vest for Snøhetta, 1305 moh. Det er ei selvbetjent hytte med sengeplass til 34 i hovedbygningen og 4 i nødbua. Hytta ble først reist i 1922 som ei lita steinbu. Den ble bygd som ei større trehytte i 1953 og restaurert i 1980. Nybygget ble knyttet sammen med steinbua med en mellomgang, og det ble oppført en nødbu i 1983.


Fra Åmotsdaøshytta er det dagsturmuligheter i et fantastisk terreng i alle retninger, og hytta er sentralt beliggende i turistforeningas løypenett.


En alternativ rute til Åmotsdalshytta går fra Engan gjennom Åmotsdalen.Fiske:

Det er godt fiske i Åmotsdalen, så det kan lønne seg å ta med fiskestang.

I ytre deler av Åmotsdalen er det ørret i Haretjønna, Åmotsvatnet, tjønnene i Grytholet, Langvatnet, Urdvatnet, Veslurdvatnet og Flatbekktjønna.

Av disse er det Åmotsvatnet som peker seg ut som det vatnet med størst fisk; her er det skjoldkreps og ørret på flere kilo har blitt tatt der. På grunn av rik næringstilgang kan det være vanskelig å få fisk på stang der.

I de ytre og vestre deler av Åmotsdalen finnes også flere navnløse småvatn der det er ørret.

I Åmotselva er det bra med ørret, men mer sjelden å få fisk over halvkiloen. I Såttjønna er det røye (småfallen) og litt ørret.

371 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page