top of page
  • Forfatterens bildeTurgeneralene

St. Mikaels kapell

Oppdatert: 17. apr. 2020

I Vinstradalen, hvor Pilegrimsleden kommer ned og en får utsikt over Oppdalsbygda, ligger St. Mikales kapell. Bygget og vigslet i 2012. Dette er et fint turmål, og lett tilgjengelig. Fra E6, tar du av veien i sentrum merket Vinstradalen. Følg den og parker ved bommen. Følg så grusveien et par km, til du ser kapellet til venstre for veien, hvor pilegrimsleden også tar ned og følger stien.


Formålet med å bygge et kapell er å gi pilegrimene en mulighet til å meditere, og å informere om bygda før ferden videre til Nidaros. Kapellet er tegnet av drivdaling Yngvild Norigard, satt opp i bindingsverk, med stående tømmermannspanel. Taket er av tre. Innvendig er det et amfi med tolv sitteplasser. Det  er støpt en såle av betong, og murt opp ”trapper” med trebenker på. En del av interiøret er i skifer. Sogneprest Arne Aspeland har bidratt i arbeidet med å utforme kapellet innvendig.


”Altertavla” ett stort vindu mot nord, med flott utsikt over Oppdalsbygda, og vi ser rett til Oppdal kirke. Bakgrunnen for navnet på kapellet er ”Riseengelen” - en bronsefigur av erkeengelen St. Mikael som ble funnet i gravfeltet på Rise, ca 500 m nord for kapellet.

En lokal kunster har skåret ut en St.Mikaels-figur i tre, som vil få en sentral plass inne i kapellet.

Mye av arbeidet med kapellet er utført på dugnad. 318 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page