top of page
  • Forfatterens bildeTurgeneralene

Gottem – Høgvamran – Nesto

Oppdatert: 10. mai 2020

Turtype: Fottur.

Lengde: Kort runde – 4,5 km, lang runde – 8 km.

Vanskelighetsgrad: Middels.

Parkering: Sving av E6 på Gottemsvegen, like nord for "Rislisvingene" ca 11 km sør for Oppdal sentrum. Følg Gottemsvegen over elva Driva, og parker nedafor eller sør for fjøset på Gottem, som er den første gården du kommer til.


Vi starter fra Gottem. Stigen starter rett nedenfor det bolighuset som ligger rett vest for fjøset på Gottem, og er merket med rødt. Stigen går langs kanten av innmarka i begynnelsen – videre går den gjennom skogen. Etter knapt 1 km kommer vi til Stoan – her hører vi et sterkt brus fra Driva og ser hvordan den kaster seg utover i små fossefall. Dette er så langt opp laksen går i Driva.


Når vi kommer til Skrea går stigen opp og rundt innmarka. På sørsida svinger den ned i tunet i Skreen og følger gardsveien over Skreabekken. Rett etter at vi har passert bekken tar den opp gjennom skogen igjen, til den kommer inn på gardsveien til Høgvamran. Derifra følger vi veien til Høgvamran, videre gjennom tunet der og ned langs kanten av innmarka til ei grind rett ned for fjøset. Herifra følger vi den gamle veilea som ligger i vestkant av dyrkamarka ned til Nesto Vamran.


Ved å følge veien ned i Engmoen over Engbrua og gå veien tilbake til Gottem blir dette

Utsikt mot garden Skreen. Foto: Jenny Kristin Heggvold.

en rundtur på ca 8 km.

Den som ønsker en kortere rundtur på 4,5 km som tar 1 – 1 ½ time å gå kan svinge av stigen ved Høgvamran og følge gardsveien over Skreabrua over Driva.

Ved Skreabrua, like på østsida av Driva er det merket stig ned til murene etter den gamle Skreabrua som var ei utliggerbru. Her vil det komme opp informasjonsplakat til sommeren. Stigen går videre til Magalaupet, et dypt elvegjel med mange jettegryter. Dette er et besøk som anbefales!


Stigen kommer opp til veien igjen ved Utesto Engan. Etter dette følger vi gamle E6 ett lite stykke. Ved Isbrekka (skilt på husveggen) svinger vi av og går ”Neo’n Brekka”. Dette er Gamle Kongevei som går nedenfor E6 – en ser tydelige spor som går fra tunet på Isbrekka. Veien kommer inn på Gottemsveien like øst for Gottemsbrua. Ved Gottemsbrua har DIL trimpost ved Fanthulu.
184 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Skreabrua

Utemsetra

Commentaires


bottom of page