top of page
  • Forfatterens bildeTurgeneralene

Sætrumsmoen

Oppdatert: 24. jan. 2022

TRIMPOST: Sommer.


Turtype: Fottur.

Vanskelighetsgrad: Lett

Lengde: ca 2 km en vei.

Parkering: Kjør av fra E6 ved skilting mot Viken, parker ved Skoresbrua.


Merket stig til Sætromsmoen på vestsida av elva Driva, går gjennom et område med gammelt elveløp der furuskogen vokser på karrig grunn. Klopp over Kjela som får tilbakeslag fra elva i hver flom, og området kan slike dager være overflømt av vann og umulig å passere. Etter Hengebrua går stigen videre til klopp over Storua. Elva Vinstra tømmer seg her i elva Driva.  Vinstra legger igjen  mengder med sand på østsida som tvinger Driva inn mot vestbredden. Dette forårsaker stadige utgravninger på denne sida, og furuskogen her er svært utsatt for erosjon. Etter hver flom må store furuer på elvekanten gi tapt for elvas krefter.

Hyppige flom gir også utgravinger i Storua, da elva tvinges inn i våtmarksområdet bak. Idrettslaget har ansvar for kloppa over Storua, og det har vært så problematisk å få godt feste for kloppa etter en rekke flommer at idrettslaget i 2017/18 la om stigen og flyttet brua slik at stigen krysser Bjørbekken lenger vest.

Også trimposten ble flyttet i 2018 på grunn av nytt grustak ved Sætrumsmoen. Trimposten ligger nå ved elva, ca 100 meter sørvest for Sætrumsmoen.

Strekninga Hengebrua - Sætromsmoen er svært utsatt for vind. Det har vært flere stormer som har felt mye trær. Siste orkan var 6. juledag 2015. Det førte til at minst 500 furuer ble veltet overende.261 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Trimposter

Comments


bottom of page